Al meer dan 50 jaar ervaring in de Automotive
Leendert van den Born

Het verhaal van ons autobedrijf in West-Brabant

Wij zijn ons autobedrijf in West-Brabant begonnen in 1967 aan de Allerheiligenweg in Breda. Als exploitant van een FINA tankstation werd hier voornamelijk service en onderhoud gepleegd aan auto’s van alle merken. Na 3 jaar zijn wij naar de Teteringsedijk verhuisd. Hier zijn wij ons vooral gaan richten op alles waar op dat moment vraag naar was.

In 1975 besloten we een einde te maken aan het universele dealerschap en te gaan focussen op het automerk Subaru. Hierdoor ontstond het autobedrijf Leendert van den Born. Een goede zet voor het autobedrijf en voor Subaru. In de eerste 3 jaar werd er in onze vestiging in Breda maar liefst 30% van de totale afzet, van dit automerk in Nederland, gerealiseerd.

Van autohandelaar in Subaru naar Datsun

Inmiddels zitten we al een aantal jaren gevestigd aan het Spinveld in Breda. Sinds 1980 om precies te zijn. Het idee was om het Subaru dealerschap door te zetten. Dit veranderde door een goed gesprek met Paul Slingerland en Willem Kleysen van Datsun Nederland B.V. Naar aanleiding van dit gesprek werd er overgestapt naar het merk Datsun.

Een nieuw automerk vroeg om een nieuw pand. Na het opnieuw bouwen van de hele showroom vroeg Leendert zich af; “Hoe krijg ik dit pand ooit vol met auto’s?” Toen het pand vol stond met auto’s vroeg hij zich af; “hoe kom ik van al deze auto’s af?” Was dit een voorteken voor ons succes?

Van Datsun naar Nissan

In de jaren ’80 veranderde het merk Datsun naar Nissan en het Nissan Dealershap was geboren. Wat zorgde voor veel succes en voor een enorme groei van het automerk Nissan. Hierdoor besloten wij om in 1992 een tweede showroom in Breda te bouwen. Deze showroom lag naast de huidige showroom aan het Spinveld in Breda. In deze gloednieuwe showroom verkochten wij alleen occasions. Op deze manier bleven de nieuwe en tweedehands auto’s gescheiden.

Niet alleen groei in automerken kent ons bedrijf, ook de groei in vestigingen is iets waar wij enorm trots op zijn.

Van Breda naar Roosendaal

In mei 2007 werd een tweede vestiging geboren: overname van Nijan Roosendaal. Tijdens deze periode maakte de oudste zoon van Leendert, Bart van den Born, zijn intrede en werd vestigingsverantwoordelijke van deze vestiging. In 2008 werd er een volledig nieuwe showroom gebouwd aan het Spinveld te Breda. Deze showroom was niet alleen moderner, maar ook vele malen groter. Maar dit was nog niet alles…

KIA voegt zich toe aan het autobedrijf in West-Brabant

Sinds 2009 mogen wij ons officieel Kia dealer noemen. Kia Motors Nederland was op zoek naar een autobedrijf met de juiste showroom en uitstraling. Zij zochten hét garagebedrijf met kennis over het bieden van de juiste service voor de Kia klant. Sindsdien leven Nissan en Kia bij ons samen onder één dak. Een aanvulling waar wij nog altijd erg blij mee zijn.

Nieuwbouw Roosendaal

Na 4 jaar verhuisden wij in 2011 van het Majoppeveld naar de Belder in Roosendaal. Een pand, volledig conform alle moderne eisen van deze tijd, werd er neergezet. Misschien wel het pand met de meeste uitstraling, tot op de dag van vandaag..

Wij zie u graag in onze showroom!

HomeOver onsHet verhaal van ons autobedrijf in West-Brabant