Al meer dan 50 jaar ervaring in de Automotive
Leendert van den Born

Erkend duurzaam

Autobedrijf met certificaat voor duurzaamheid                                            

Binnen ons bedrijf is duurzaamheid een belangrijk onderwerp. Met het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ tonen wij aan maatschappelijk verantwoord te ondernemen en milieubewust te werk te gaan. Door middel van een bedrijfsscan wordt in kaart gebracht in hoeverre de bedrijfsvoering duurzaam is. In 2015 hadden wij een score van 72% duurzaam en inmiddels is dit percentage gestegen naar 91%. Door deze stijging komen wij in aanmerking voor het certificaat ‘Erkend Duurzaam Plus’. Iets waar wij als bedrijf enorm trots op zijn.

Wat wij doen om een duurzaam bedrijf te zijn

Maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid zijn verankerd in onze bedrijfsvoering. Wij verkopen bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden. Daarnaast worden gebruikte banden op een milieuvriendelijke manier afgevoerd. Dit geldt ook voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. Tevens maken wij gebruik van groene stroom, waar wij zuinig mee omgaan. Er wordt niet alleen op een duurzame manier gewerkt, ook de materialen zijn duurzaam en worden waar mogelijk hergebruikt of gerecycled.

Daarnaast vinden wij het niet alleen belangrijk om duurzaam en verantwoord om te gaan met materialen, maar ook met ons personeel. Wij vinden direct contact met ons personeel dan ook erg belangrijk. Bij Leendert van den Born willen wij graag dat iedereen met plezier naar zijn/haar werk komt. Als bedrijf doen wij er alles aan om dit waar te maken.

Duurzaamheid vanaf de voordeur

Niet alleen in het recyclen van oude onderdelen of het personeelswelzijn denken wij aan duurzaamheid. Dit voeren wij ook door in de presentatie van onze showrooms. Zo presenteren wij u graag alle schone en zuinige Nissan- en Kia-modellen. Auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik worden steeds populairder. Om hierbij het (semi)elektrisch rijden niet te vergeten. Doordat wij onszelf op de hoogte houden van de laatste ontwikkelen op het gebied van duurzaamheid kunnen wij u informeren over alle mogelijkheden om bij te dragen aan milieubewust autorijden.

Het certificaat ‘Erkend Duurzaam’ maakt deel uit van het duurzaamheidsprogramma van RAI Verenging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA. Dit wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Daarnaast zijn wij deelnemer van een duurzaam en maatschappelijk project binnen Gemeente Breda: project AirQon. Meer informatie over dit project kunt u lezen in onze nieuwsberichten.

Het ‘Erkend Duurzaam’ certificaat kent een geldigheid van één jaar.

HomeOver onsErkend duurzaam