Leendert van den Born Breda, behaald wederom het Erkend Duurzaam Certificaat 24 maart 2021

Leendert van den Born Breda officieel Erkend Duurzaam

 

Leendert van den Born Breda is sinds 2015 een officieel Erkend Duurzaam autobedrijf. Het certificaat Erkend Duurzaam wordt uitgereikt door IvDM en is het bewijs dat Leendert van den Born Breda in alle facetten van de bedrijfsvoering duurzame verbeteringen heeft doorgevoerd.

 

Wat betekent Erkend Duurzaam concreet in de dagelijkse praktijk van het autobedrijf? Op die vraag heeft Leendert van den Born Breda een helder antwoord. “Wij hebben maatschappelijk verantwoord en duurzaam handelen in onze bedrijfsvoering verankerd. Dat betekent dat wij bijvoorbeeld alleen nog maar stille en zuinige banden verkopen en de gebruikte banden op een milieuvriendelijke wijze afvoeren. Datzelfde geldt voor de smeermiddelen en andere onbruikbare materialen. We hebben groene stroom en gaan zuinig om met energie.”

 

Ook als werkgever heeft Leendert van den Born zijn zaken op orde. Duurzaam betekent in dat opzicht dat er aandacht is voor het welzijn van de medewerkers door goede arbeidsomstandigheden en toekomstperspectieven te bieden. Buiten het bedrijf neemt Leendert van den Born zijn maatschappelijke verantwoordelijkheid door de sponsoring van diverse projecten en activiteiten.

 

Uiteraard draait het bij duurzaam ondernemen in het autobedrijf ook om het aanbieden van duurzame mobiliteit. In de showroom van Leendert van den Born Breda staan dan ook alle schone en zuinige modellen van Nissan. “Wij merken dat er steeds meer vraag is naar auto’s met een lage CO2-uitstoot en laag brandstofverbruik. Als geen ander kunnen wij onze klanten informeren over de mogelijkheden van schone mobiliteit. Daarbij denken we verder dan de auto’s die we nu moeten verkopen; ook in onze werkplaats wordt op een duurzame manier gewerkt met duurzame materialen.”

 

Het certificaat Erkend Duurzaam maakt deel uit van het branchebrede duurzaamheidsprogramma van RAI Vereniging, BOVAG, FOCWA Schadeherstel en STIBA dat wordt uitgevoerd door IvDM (Instituut voor Duurzame Mobiliteit). Het certificaat is twee jaar lang geldig.

HomeNissanNieuwsLeendert van den Born Breda, behaald wederom het Erkend Duurzaam Certificaat